Spanning, onzekerheid en stress zijn nadelig voor het lichaam. Emoties veranderen onze ademhaling. Als we angstig of boos zijn ademen we snel en oppervlakkig.
Onderzoek heeft aangetoond dat ook specifiek het hart hieronder te lijden heeft. Het hartritme bijvoorbeeld vertoont dan een onrustig beeld. Gelukkig kan je het hartritme positief beïnvloeden. Door op een bewuste en gerichte manier adem te halen en door je fantasie opbouwend te gebruiken.
Begin deze eeuw hebben artsen en psychologen deze vormen met elkaar verbonden in een samenhangende aanpak: hartcoherentie.
Met hartcoherentie word je je bewust van stress op lichaamsniveau. Hierdoor kan je je gedrag al direct bijsturen. Hiermee wordt ook de veerkracht bevorderd en versterkt. Wat hierbij helpt, is dat je je hartritme op een computerscherm kan zien. Bij hartcoherentie gebruiken we daarvoor een speciaal apparaatje. Hoe je dit kunt toepassen, leer je in de cursus hartcoherentie:
Werken aan Veerkracht, het Heartmath Stress Reductie Programma voor veerkracht en persoonlijke effectiviteit
Met het Werken aan Veerkracht programma leer ik je hoe je jezelf mentaal en emotioneel in optimale conditie kunt brengen.
Je krijgt meer inzicht in de gevolgen van stress en wat je daaraan kunt doen. Je leert technieken waarmee je stressvolle situaties, groot en klein, beter leert hanteren.
Wanneer je tijdens het volgen van dit programma regelmatig deze technieken oefent, worden ze gewoon en vanzelfsprekend. Hiermee bouw je jouw veerkracht op en kun je bij stress je zelfbeheersing en tegenwoordigheid van geest vasthouden.
Het programma omvat 5 coachsessies waarin je wetenschappelijk onderbouwde en bewezen HeartMath technieken leert. Je krijgt inzicht in de fysiologie van stress en prestatie en oefent uitgebreid met de emWave® of Inner BalanceTM biofeedbackapparatuur waardoor je je bewuster wordt van jouw eigen stresspatronen.
Wil je ontdekken of dit iets voor jou kan betekenen, dan kun je vrijblijvend contact opnemen voor een telefonische intake, waaraan geen kosten zijn verbonden. Besluit je hierna verder te willen, dan kunnen we een afspraak maken voor een verdere kennismaking (intake). In overleg bepalen we het aantal en de frequentie van de gesprekken die volgen.